Τί είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης;

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO – Search Engine Optimization) είναι ένα σύνολο διαδικασιών στη δομή και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που έχει ως στόχο να βελτιώσει την κατάταξη τους στις μηχανές αναζήτησης (google, yahoo, bing, κλπ). Δηλαδή, την εμφάνιση τους σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην λίστα των αποτελεσμάτων οργανικής αναζήτησης (SERPs – Search Engine Result Pages) για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά (keywords) ή φράσεις-κλειδιά (tailoring keywords).

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τεχνικές on-page (εντός της ιστοσελίδας) και off-page (εκτός της ιστοσελίδας). Αναλυτικότερα, ο όρος on-page αναφέρεται στις διαδικασίες που ενσωματώνονται μέσα στην κάθε ιστοσελίδα και ο όρος off-page αναφέρεται στους παράγοντες, εκτός του ιστότοπου (website), οι οποίοι επιδρούν στην κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης (πχ. social media, εξωτερικοί σύνδεσμοι, κ.α.).

Στην omasnet, κατά την κατασκευή ιστοσελίδων και eshop, χρησιμοποιούμε και τις δύο παραπάνω τεχνικές, ώστε να επιτύχουμε την εμφάνιση του ιστότοπου (website) σας, στις δύο πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Είναι αυτονόητο ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση περισσότερων πελατών. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια από τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (internet marketing – SEM) και είναι αναγκαία σε όλα τα sites, όσο μικρά και αν είναι. Στην omasnet, υπηρεσίες SEO, ενσωματώνονται σε όλα τα πακέτα των ιστοσελίδων και των eshops που κατασκευάζουμε.

Βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης-SEO

Διαδικασία για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν-κατατάσσουν τον κάθε ιστότοπο υπολογίζοντας την σχετικότητα και τη σπουδαιότητα και  τη χρησιμότητα του περιεχομένου του σε σχέση με το ερώτημα (λέξεις ή φράσεις-κλειδιά). Με άλλα λόγια, η αξιολόγηση τους βασίζεται στον βαθμό ικανοποίησης του επισκέπτη (user experience) της ιστοσελίδας, δηλαδή αν βρίσκει την πληροφορία που αναζητά και πόσο χρήσιμη είναι αυτή.

Στην οmasnet υλοποιούμε υπηρεσίες SEO, κατασκευάζοντας ιστοσελίδες  και eshop  που έχουν ως στόχο την ικανοποίηση του επισκέπτη και ταυτόχρονα είναι προσπελάσιμες από τις μηχανές, ακολουθώντας την παρακάτω μεθοδολογία.

 • Επιλογή ονόματος του website (domain name) το οποίο να απομνημονεύεται εύκολα και να είναι συναφές με το αντικείμενο του.

 • Έρευνα του ανταγωνισμού για τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις-κλειδιά, στις οποίες στοχεύουμε (keyword research).

 • Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων στοχεύει στην πληροφόρηση του επισκέπτη, περιέχει τις λέξεις και τις φράσεις-κλειδιά και ταυτόχρονα μπορεί να ‘διαβάζεται’ από τις μηχανές αναζήτησης.

 • Κάθε ιστοσελίδα έχει την κύρια επικεφαλίδα (H1 tag) και τουλάχιστον δύο επόμενες (H2, H3 tags).

 • Σε κάθε ιστοσελίδα ενσωματώνονται δομημένα δεδομένα (structured data) τα οποία βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατηγοριοποιήσουν και να κατατάξουν το περιεχόμενο του ιστότοπου.

 • Η δομή του website σχεδιάζεται, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε όλες οι ιστοσελίδες να είναι προσβάσιμες από την ιστοσελίδα που βρίσκεται ο επισκέπτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου να είναι προσπελάσιμο και από τις μηχανές αναζήτησης.
 • Ο τίτλος (title tag) της κάθε ιστοσελίδας είναι ακριβής, περιέχει μια συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου της.

 • Σε κάθε ιστοσελίδα υπάρχει συνοπτική περιγραφή (meta description), στοιχείο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις μηχανές αναζήτησης. Είναι η κύρια πηγή για το απόσπασμα κειμένου που εμφανίζεται στην λίστα των αποτελέσματων αναζήτησης κάτω από το όνομα του ιστότοπου.

 • Η διεύθυνση (url) της κάθε ιστοσελίδας είναι περιγραφική, περιέχει τις λέξεις-κλειδιά αλλά είναι, συγχρόνως, μικρού μήκους, έτσι ώστε να φαίνεται ολόκληρη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 • Κάθε ιστοσελίδα έχει την δική της μοναδική διεύθυνση (canonicalization).

 • Όλες οι φωτογραφίες του website έχουν εναλλακτικό κείμενο (alt text) που μπορεί να διαβαστεί από τις μηχανές αναζήτησης και τους αναγνώστες που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε, ότι η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) θα αρχίσει να δείχνει αποτελέσματα για τις λέξεις ή φράσεις-κλειδιά, που έχουν επιλεγεί, τουλάχιστον, τρεις μήνες από το ‘ανέβασμα’ του website.

Στην omasnet, η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης αποδίδει κατατάσσοντας τις ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε υψηλά στις λίστες των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα μας

Επειδή στην omasnet πιστεύουμε στις πράξεις και όχι στα λόγια, δείτε παρακάτω μερικά από τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει με τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης.

Website : optometris.gr

βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης-optometris.gr
google page rank for optometris
Λέξη – κλειδίΘέση
οπτομετρης1η στην 1η σελίδα
χαμηλή όραση1η στην 1η σελίδα
βοηθηματα χαμηλης ορασης2η στην 1η σελίδα
γυαλια για ωχρα κηλιδα1η στην 1η σελίδα
toketostospiti-google-results
Λέξη – κλειδίΘέση
τοκετός σπίτι1η στην 1η σελίδα
toketos spiti1η στην 1η σελίδα

Website : lekedes.gr

βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης-lekedes.gr
βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης-κατάταξη οργανικών αποτελεσμάτων-lekedes.gr
Λέξη – κλειδίΘέση
λεκες απο λαδι μηχανης1η στην 1η σελίδα
νερο σε δερματινα παπουτσια1η στην 1η σελίδα
πως βγαινει το μελανι απο το ξυλο1η στην 1η σελίδα
πωσ ξεμυριζει ο φουρνοσ1η στην 1η σελίδα
φυσικο απορρυπαντικο πιατων1η στην 1η σελίδα
diktio-allileggyis-google-results
Λέξη – κλειδίΘέση
δικτυο αλληλεγγυης2η στην 1η σελίδα
Αν το website σας χρειάζεται βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) είμαστε στη διάθεση σας να το συζητήσουμε.