Τι είναι το email marketing;

Το email marketing είναι μια στρατηγική άμεσης προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletters) ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε πελάτες ή σε πιθανούς πελάτες.
Ενημερωτικά μηνύματα (newsletters) στέλνονται σε υπάρχοντες πελάτες για να τους ενημερώσουν σχετικά με νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, και έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μαζί τους. Η αποστολή newsletters σε πιθανούς πελάτες στοχεύει στην ενημέρωση και την δημιουργία μιας μελλοντικής συνεργασίας. Με άλλα λόγια και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος του email marketing είναι η αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησης.

Email Marketing

Πλεονεκτήματα email marketing;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το email marketing είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική και αποδοτική στρατηγική μάρκετινγκ. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, όπως:

  • Άμεση, γρήγορη και εύκολη ενημέρωση των πελατών σας για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι μισοί χρήστες του διαδικτύου ελέγχουν το email τους μία φορά την ημέρα.
  • Στοχευμένη πληροφόρηση. Ομαδοποιώντας τους πελάτες με βάση την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, το φύλο τους ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο δημιουργείτε ενημερωτικά μηνύματα (newsletters) που καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε ομάδας με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση. 
  • Χαμηλό κόστος. Το email marketing συγκρινόμενο με οποιαδήποτε άλλη εκστρατεία διαφήμισης έχει το μικρότερο κόστος γιατί δεν απαιτεί κόστη καταχώρησης διαφήμισης (περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση ή ραδιόφωνο, sites), εκτύπωσης φυλλαδίων και διαφημιστικών τελών.
  • Παρακολούθηση απόδοσης. Παρέχει εργαλεία με τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τα ποσοστά παράδοσης, τον αριθμό των παραληπτών που άνοιξαν το email, τις ενότητες του ενημερωτικού μηνύματος που συγκέντρωσαν τα περισσότερα κλικ, δηλαδή όλους τους επιμέρους παράγοντες που καθορίζουν την απόδοση της καμπάνιας. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω στατιστικά είναι δυνατή η τροποποίηση της διαφημιστικής καμπάνιας έτσι ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα της.
  • Δυνατότητα διαμοίρασης. Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να το στείλουν απευθείας σε φίλους και συνεργάτες .
  • Διαχρονική επικοινωνία με τους πελάτες σας, κάτι που συμβάλλει καθοριστικά στο “χτίσιμο” του ονόματος και στην αξιοπιστία της επιχείρησης σας .

Γιατί εμάς για email marketing;

Η επιτυχία μιας καμπάνιας email marketing εξαρτάται άμεσα από τον σχεδιασμό του ενημερωτικού δελτίου που θα σταλεί στους πελάτες ή στους πιθανούς πελάτες. Το ποιοτικό περιεχόμενο και η ελκυστική εμφάνιση προσελκύει τους παραλήπτες να το διαβάσουν. Κείμενα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ενημερώσεις σε μικρές παραγράφους που διαβάζονται εύκολα και εμπλουτισμένα με γραφικά, εικόνες, φωτογραφίες με ζωηρά χρώματα προδιαθέτουν τον παραλήπτη να το διαβάσει. Σημαντικό είναι, επίσης, να υπάρχουν ελκυστικά μηνύματα που να προτρέπουν τον αναγνώστη να επισκεφθεί το site, με αυτό τον τρόπο διατηρείται και ενδυναμώνεται μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών της.

Στην omasnet σχεδιάζουμε newsletters υλοποιώντας όσα αναφέρθηκαν για να έχει η καμπάνια email marketing της επιχείρησης σας την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Επίσης, κατασκευάζουμε newsletters με τέτοιο κώδικα ώστε να μην καταλήγουν στα spam των παραληπτών και να τα διαγράφουν. Παρακολουθούμε την καμπάνια και σας ενημερώνουμε με τακτικές εκθέσεις στατιστικών και προβαίνουμε σε τροποποιήσεις της καμπάνιας όπου κρίνεται αναγκαίο.

Στην omasnet πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα του email marketing και γνωρίζουμε πως να κατασκευάζουμε ελκυστικά newsletters.
Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε την καμπάνια email marketing της επιχείρηση σας!