Η ‘φιλοσοφία’ μας στη κατασκευή ιστοσελίδων

Η κατασκευή ιστοσελίδων στην omasnet υλοποιεί τρεις βασικές αρχές:

Χρηστικότητα

Χρηστικότητα για εμάς σημαίνει ότι κάθε κλικ που κάνει ο χρήστης τον φέρνει πιο κοντά στην πληροφορία που αναζητά.

Η κατασκευή ιστοσελίδων, παλιότερα, βασιζόταν στον κανόνα των 3 κλικ (three-rule click), σύμφωνα με τον οποίο ο χρήστης μιας ιστοσελίδας πρέπει να βρίσκει αυτό που αναζητά με 3 κλικ το πολύ, διαφορετικά εγκαταλείπει το website. Όμως, πολλές έρευνες, έδειξαν ότι οι χρήστες παραμένουν στο site όταν σε κάθε κλικ βρίσκουν σημαντικές πληροφορίες που τους οδηγούν στην τελική πληροφορία.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ιστοσελίδων και eshops στην omasnet πραγματοποιούνται συνθέτοντας τις δύο απόψεις. Με άλλα λόγια, σε κάθε website που κατασκευάζουμε, το μενού πλοήγησης (navigation menu) είναι απλό και περιεκτικό, έτσι ώστε η πλοήγηση του χρήστη να είναι εύκολη και αποτελεσματική. Το περιεχόμενο του ιστότοπου οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε ιστοσελίδα, εξασφαλίζοντας ότι ο χρήστης βρίσκει την πληροφορία που αναζητά και ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης.

κατασκευή ιστοσελίδων

Λειτουργικότητα

Λειτουργικότητα για εμάς σημαίνει ότι η ιστοσελίδα πρέπει να είναι απολύτως φιλική προς τον χρήστη, περιλαμβάνοντας χρήσιμες και απλές λειτουργίες που τον οδηγούν στην επίτευξη της τελικής του αναζήτησης.

Στην omasnet, η  κατασκευή των ιστοσελίδων και των eshops μας εστιάζεται στην ικανοποίηση του επισκέπτη χωρίς όμως να παραβλέπεται και η φιλικότητα τους προς τις μηχανές αναζήτησης (google, yahoo, bing, κλπ). Η δομή του ιστότοπου (website) είναι τέτοια ώστε όλα τα περιεχόμενα του να είναι εύκολα προσβάσιμα και επιπλέον να αναδεικνύονται τα πιο σημαντικά, με τελικό αποτέλεσμα την πραγμάτωση των στόχων του ιστότοπου.

Στην κατασκευή ιστοσελίδων ενσωματώνουμε λειτουργίες όπως slideshow (εναλλαγή φωτογραφιών), banners, δελτία ενημέρωσης (newsletters), διαδραστικό χάρτη κ.α, ώστε ο χρήστης να καθοδηγείται και να ενημερώνεται πλήρως. Επίσης, οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε περιέχουν τεχνικές βελτιστοποίησης στις μηχανές αναζήτησης (SEO), ώστε να επιτυγχάνουμε την υψηλή τους κατάταξη στις λίστες αποτελεσμάτων.

Yψηλή αισθητική

Yψηλή αισθητική για εμάς σημαίνει ελκυστική και ταυτόχρονα τεχνικά άρτια οπτική οργάνωση της ιστοσελίδας.

Η κατασκευή ιστοσελίδων υλοποιείται εφαρμόζοντας τις θεωρίες της αισθητικής και των χρωμάτων (color theory), ώστε το αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση της αρμονίας και της ισορροπίας στον χρήστη και συγχρόνως να είναι πλήρως εναρμονισμένες στο ύφος που εσείς επιθυμείτε να δώσετε στο site.

Στην εποχή του mobile internet είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι ιστοσελίδες να εμφανίζονται άρτια και να έχουν την ίδια λειτουργικότητα σε οποιαδήποτε συσκευή (pc, laptops, tablets, smartphones) χρησιμοποιεί ο επισκέπτης. Η παραπάνω λειτουργία αναφέρεται ως responsive design (ανταποκρινόμενος σχεδιασμός) γιατί η ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά στην οθόνη που εμφανίζεται ως προς όλα τα στοιχεία της, όπως το layout, το μέγεθος των γραμματοσειρών, τις εικόνες και το περιεχόμενο.

Στην omasnet, η κατασκευή ιστοσελίδων ακολουθεί τους κανόνες του responsive design, εξασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες του site σας θα πλοηγηθούν με άνεση από οποιαδήποτε συσκευή επισκεφθούν την ιστοσελίδα. Ο responsive σχεδιασμός είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας για την θετική αξιολόγηση του website από τις μηχανές αναζήτησης και βοηθά αποτελεσματικά στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).
Η Google, από τον Απρίλιο του 2015, έχει ανακοινώσει ότι συμπεριλαμβάνει στον αλγόριθμο κατάταξης των website την φιλικότητα τους σε κινητές συσκευές.

κατασκευή ιστοσελίδων-responsive

Έλεγχος
Ελέγξτε τώρα, αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς κινητές συσκευές στην σελίδα της Google «Έλεγχος συμβατότητας με κινητές συσκευές».
Έλεγχος

Διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδων

Στην πρώτη μας συνάντηση, ακούμε και καταγράφουμε τις σκέψεις και τις απαιτήσεις σας σχετικά με το site. Αποφασίζουμε από κοινού, στα βασικά στοιχεία, από άποψη εικαστικών, λειτουργιών και στόχων.
Σας παρουσιάζουμε 2 ή 3 προσχέδια-προτάσεις. Επιλέγετε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και υποδεικνύετε τυχόν αλλαγές.
Ξεκινάμε την κατασκευή των ιστοσελίδων και σας παρουσιάζουμε το site σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να θέσετε τις παρατηρήσεις.
Τελική παρουσίαση και έγκριση. ‘Ανέβασμα’ live του site.
Δώστε μας την ευκαιρία να συζητήσουμε το νέο σας site ή  την ανακατασκευή του παλιού!
Η κατασκευή ιστοσελίδων, για εμάς στην omasnet, έχει στόχο την πλήρη ικανοποίηση του πελάτη μας.