Τι είναι social media marketing (SMM);

Social media marketing (SMM) είναι η διαδικασία προώθησης και προβολής προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω των κοινωνικών δικτύων (facebook, twiter, google+, linkedin, youtube, κ.α.), με απλά λόγια, είναι η διαφήμιση που παλιότερα αναφερόταν ως ‘από στόμα σε στόμα’. Εστιάζεται στην δημιουργία περιεχομένου που προσελκύει τους χρήστες-καταναλωτές και τους προτρέπει να το μοιραστούν στο κοινωνικό τους δίκτυο.
Η πρόκληση για τους επιχειρηματίες, οποιουδήποτε κλάδου, είναι να αντιληφθούν και να εκμεταλλευτούν την ραγδαία εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υλοποιώντας στρατηγικές μάρκετινγκ που θα αποφέρουν κέρδη στην επιχείρηση τους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Γιατί χρειάζεται το social media marketing (SMM); social media marketing

Χρησιμοποιώντας το social media marketing έχετε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με τους υφιστάμενους πελάτες σας, χτίζοντας μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και μετατρέποντας τους σε αφοσιωμένους πελάτες που θα προτιμήσουν και πάλι τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στις επόμενες αγορές τους. Ταυτόχρονα εδραιώνεται η αναγνωρισιμότητα και η καλή φήμη της επιχείρηση σας, κερδίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, ευκολότερα, νέους πελάτες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γνώμη των πελατών επηρεάζει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή διαφήμισης.

Αξιοποιώντας το social media marketing μπορείτε να παράγετε περιεχόμενο με για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικούς στόχους:

  • Προβολή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, μέσω φωτογραφιών ή βίντεο, σε ένα ευρύ κοινό στοχεύοντας στην αύξηση  των πωλήσεων.
  • Οδηγίες χρήσεως του προϊόντος ή νέους τρόπους χρήσης, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των πελατών σας κάτι που συμβάλει σημαντικά στην καλή φήμη της επιχείρησης.
  • Απαντήσεις σε ερωτήσεις πελατών, εδραιώνοντας έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και όπως γνωρίζουμε όλοι ο αφοσιωμένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση.

Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία του social media marketing έχετε μια καθαρή εικόνα του κοινού που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, κάτι το οποίο σας βοηθά να σκεφτείτε βελτιώσεις ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και επίσης να αποφασίσετε στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ.

Η omasnet αναλαμβάνει την κατασκευή του προφίλ σας στα social media και την σύνδεση του με το website σας. Σας προτείνει τεχνικές και διαδικασίες social media marketing ώστε να ‘χτίσετε’ το όνομα σας (brand name), να αναπτύξετε σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, να δημιουργήσετε και να επηρεάσετε θετικά συζητήσεις εκτοξεύοντας την αξιοπιστία της επιχείρησης σας.

Στην omasnet πιστεύουμε ότι κάθε επιχείρηση πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υλοποιεί στρατηγικές social media marketing.
Είμαστε εδώ να συζητήσουμε την παρουσία της επιχείρησης σας στα social media και να υλοποιήσουμε στρατηγικές social media marketing!